Kiruna Kyrkokör

Kiruna kyrkokör är en institution som funnit i församlingen sedan länge. Kören medverkar i gudstjänsterna under året och har även egna konserter.

Vi träffas tisdagskvällar på församlingshemmet i Kiruna kl 19.00 och övar till kl 21.00. Höstterminens övningar börjar i slutet av augusti och vårterminens övningar börjar i början av januari. Nya och tidigare medlemmar är varmt välkomna.

Lite grand om kören

Kiruna Kyrkokör har idag ca 30 medlemmar fördelade på de fyra vanligaste stämmorna; sopran, alt, tenor och bas. Kören sjunger ungefär en gång i månaden i samband med gudstjänster och har även helt egna konserter, t.ex. inför jul.

Vi övar varje tisdagkväll mellan 19 och 21 i Kiruna Församlingshem i musiksalen på översta våningen.

Kören framträder varje år, förutom på gudtjänster under året, även på gudstjänsten på första advent samt på julottan på juldagens morgon i Kiruna kyrka.

Inte bara i Kiruna kyrka

(c) Jan-Erik Kuoksu
Kiruna kyrkokör i Iskyrkan i Jukkasjärvi, 2005.
Kiruna kyrkokör sjunger inte bara i Kiruna utan även i de andra kyrkorna i vår församling.

På bilden till höger syns kören vid framträdande på gudstjänst i Jukkasjärvi Ice Hotels kyrka, Iskyrkan, i början av 2005.

Var med och sjung!

Om du vill vara med och sjunga i Kiruna Kyrkokör så är du varmt välkommen. Kören tar in nya medlemmar i början av varje termin, dvs. i september och i januari varje år. Du behöver inte ha sjungit i kör tidigare eller kunna läsa noter, även om det givetvis är en fördel för dig.
Körledaren hjälper gärna till med att ta reda på vilken stämma du bör sjunga i om du inte vet själv.

Om du vill veta mer om kören eller om att delta i övningarna och framträdanden, kontakta körledare Magnus Lundgren på telefon 070-245 59 62 eller per e-post till magnus.lundgren@svenskakyrkan.se

Varmt välkommen!